Grönt kort

Kursbeskrivning

Vad roligt att du vill ta grönt kort, varmt välkommen till oss och Golfen!

När du går en kurs för att ta ditt gröna kort hos oss så hjälper vi dig hela vägen.

För att ditt Gröna Kort ska bli godkänt måste du även har klarat det digitala kunskapstestet.

-Kunskapstestet består av 50 frågor och är uppdelat på två deltest, där du behöver ha minst 40 rätt för att bli godkänd. Testet kan göras om flera gånger med nya frågor tills du blir godkänd.

– Klubben godkänner Grönt Kort när kunskaps och kursen är klar.

För barn (12år eller yngre) gäller:

-Kunskapstest anpassat för barn (30 frågor)

-Klubben godkänner Grönt Kort när kunskaps och kursen är klar

När du skickar in din kursansökan så registrerar vi dig hos golfförbundet och du får ett golf-id, om du inte redan har det. Då kan du börja med det digitala kunskapstestet. Vi vill att du har gjort det innan kursstart.

Sedan blir det två intensiva dagar här på klubben, där vi går igenom de olika delarna av golfen. Efter avslutad kurs har du sedan 1 månads fritt vardagsspel där du kan komma igång med ditt golfspel och sänka ditt handicap.

Observera att den fria månaden startar direkt efter kursstart.

Vi samlas vid klubbhuset första dagen för presentation och praktisk genomgång av dagen. Vill du äta lunch i vår trevliga restaurang rekommenderar vi att du meddelar detta till restaurangen, eftersom vi bara har 1 timmes lunchpaus. Dag 2 brukar vi träffas på övningsområdet eller bortre rangen direkt för att få en flygande start. Det är även att rekommendera att förbeställa lunch dag 2.

Vi startar bägge dagar kl. 09:30 och avslutar dagen ca 15:30. Vi är alltid ute, så kläder efter väder! Vattenflaska, keps eller mössa och ev solskydd är viktigt. Golfanpassad klädsel och vanliga gymnastikskor går alldeles utmärkt.

Klubbor och bollar finns här hos oss. Har ni egna klubbor får ni naturligtvis ta med dom.

Kurs 1:  27-28 april

Kurs 2:  5 & 12 maj

Kurs 3:  19-26 maj

Pris vuxen (från 22 år) 3300 kr, pris Junior (född tom år 2003) 2800 kr

Vid avbokning upp till 14 dagar innan kursstart återbetalas 100% av avgiften, vid avbokning upp till 7 dagar innan kursstart 50%.